Veelgestelde vragen


Hoe verloopt een sportmassage?

Een sportmassage bij Ardanwen Stables is gericht op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van het paard. We passen verschillende massagetechnieken toe om de spieren te ontspannen en eventuele blokkades te verhelpen. Dit draagt bij aan het welzijn en de prestaties van het paard.

Tijdens een eerste consult (intake consult) zijn we gemiddeld 1u30 bezig. We gaan voor het complete plaatje!

Stap 1 Intake gesprek: Tijdens dit gesprek bespreken we eventuele problemen tijdens het werk, blessures in het verleden, hoe vaak en lang jullie trainen, wat jullie doel is, …

Stap 2 Korte palpatie van de spieren en bewegingsanalyse: lange lijnen in stap en draf, eventueel op de cirkel moest dat nodig zijn.

Stap 3 Diepe palpatie en opmeten: palperen om te controleren waar het paard last heeft van blokkades in zijn lichaam. Ik meet ondertussen ook alles op wat ik nodig heb om het zadel te controleren.

Stap 4 Zadelcontrole in stilstand: Eerst doe ik een veiligheidscheck van je zadel en controleer dat de pasvorm in stilstand.

Stap 5  Behandeling: De nodige blokkades worden los gemaakt. Ook worden de nodige aanpassingen aan het zadel gedaan, waar mogelijk.

Stap 6 Trainingsadvies: Om te voorkomen dat blokkades zich snel opnieuw presenteren, is het niet alleen belangrijk om het paard te behandelen en het zadel te controleren, maar ook eventueel training aan te passen waar nodig. Ook hierin begeleiden we je graag. Vertel ons dus ook gerust je bezorgdheden die je ervaart tijdens het trainen.

Voor meer informatie over onze sportmassage, kunt u contact met ons opnemen of een afspraak maken.

Wat mag ik doen voor een behandeling?

Zorg voor een droge, goed verlichte plaats waar je paard niet teveel gestoord zal worden.

Voorafgaand aan een sportmassage is het belangrijk dat het paard schoon en droog is, en liefst minimaal een week niet gewassen is of waarop antiklit op het lichaam gebruikt is (ivm eventuele taping).

Voorzie eventuele vorige verslagen van dierenartsen, zadelpassers en/of osteopaten, zeker in geval van een revalidatie.

Maak eventueel al een lijstje van punten waar je paard het moeilijk mee heeft (bv buiging rechtsom, aanspringen galop, voorwaarts neerwaarts lopen,...)

Zorg er ook voor dat het paard ontspannen is en de mogelijkheid heeft om de dagen na de behandeling even rustig aan te doen. 

Wat mag ik doen na een behandeling?

Na de behandeling is het belangrijk om je paard nog 10 minuten aan de hand te laten stappen, zodat de afvalstoffen die vrij zijn gekomen, kunnen afvloeien. 

Geef je paard voldoende rust, zodat het kan herstellen. Vermijd de dagen erna zware inspanningen. Eventueel verder verloop wordt besproken tijdens de afspraak, dit hangt af van de gevonden blokkades.

Wat kost een behandeling?

Een intake consult komt op 100€ excl reiskosten

Een vervolg consult komt op 75€ excl reiskosten

Reiskosten 0,45€ vanuit Meerbeke of Aalst (wat het meest dichtbij ligt).

Heb je meerdere paarden op 1 locatie? Neem contact op voor een offerte op maat!

Mijn veulen heeft een scheve beenstand, en nu?

Het doel van medical taping bij veulens, is het verbeteren van de beenstand. Afhankelijk van welke afwijking, leeftijd en omstandigheden, passen we ons taping project aan.

Idealiter komen we langs voor het veulen de leeftijd van 6 maand bereikt heeft. Het kootgewricht sluit op ongeveer 3 maand oud en de knie op ongeveer 5 maand. Dan wordt beïnvloeden met tape al een pak moeilijker. 

Voordeel van tape is dat het niet invasief is en minder duur als operaties. 


Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.