Over ons

Ardanwen stables werd opgericht door Thalya Willems en haar man Mark De Vleminck (Valkerij Ardanwen) in 2019.

 

Op 7-jarige leeftijd was Thalya al rond en tussen paarden te vinden. Haar voornaamste interesse was altijd al dressuur, maar in 2010 kreeg Thalya, toen 17 jaar oud, de kans om in een fokkerij te werken en meer te leren over Natural Horsemanship, zadelmak maken en het trainen van 'probleempaarden'. In 2011 kocht ze haar eerste eigen paard, Fuego. Hij was en is nog steeds haar belangrijkste inspiratiebron voor haar huidige doelen in het leven en om mensen te gaan coachen / paarden te trainen. Met hem heeft ze verschillende stages gelopen bij internationale dressuurstallen.

 

In 2014 startte ze haar eigen bedrijf in coaching en training. Ze ontdekte dat veel problemen niet op te lossen zijn door training en volgde verschillende opleidingen als Equine Triggerpoint-therapeut (Jack Meagher) en MSFC zadelfitter. Zo kan ze paarden nog beter helpen. Ook cursussen bij o.a. Equine studies voegde ze toe aan haar palmares, want bijleren kan je altijd!

 

We werken samen met een team van hoefspecialisten, osteopaten, paardentandartsen en dierenartsen die allemaal hun eigen expertise hebben, waardoor we heel precies kunnen werken om een ​​probleem op te lossen. Ook blijven wij ons elke maand bijscholen op gebied van dressuur bij grote namen zoals de SRS (Spanish Riding School), Alizée Froment (Grand Prix en show ruiter), Hubert Perring (Olympisch dressuurruiter) en Jean Barbier (student Nuno Oliveira)

 

 

 

Na Fuego kwamen Bambino (PRE x PSL) en Gafanhoto (Goedgekeurde PSL dekhengst) in haar leven. Omdat ze met Fuego nooit de kans kreeg om nakomelingen van hem te krijgen, wilde ze niet dezelfde fout maken met haar gouden hengst Gafanhoto. Zo voegden zij en haar man de fokmerries toe aan hun stal. Haar man is een grote fan van de Pura Raza Menorquina, een ras dat hier in Europa niet erg bekend is. In december 2019 kochten we onze eerste PRMe Galactic. Daarna volgde ook goedgekeurde dekhengst Caloros. Hij heeft heel veel prijzen gewonnen in Menorca en mag hier nu dienst doen als dekhengst en wedstrijdpaard. 

 

Ons fokdoel is om paarden te hebben die barok gebouwd zijn, met aanleg voor hogeschool dressuuroefeningen, genoeg energie in de bewegingen zonder te heet te worden in het hoofd en hun focus op de ruiter te verliezen. Met onze hengsten gaan wij ook op show of wedstrijd, om aan te tonen hoe 'cool' ze zijn. 

Sinds 2023 hebben wij een 2e vestiging in Wallonië. Op deze locatie willen we het Menorquin ras nog verder uitbreiden en naar buiten brengen. 

Samenwerkingen

Ann-Sophie Schellen

Paardenosteopaat EDO

Bart Avaux

Dierenarts

Dominique De Clercq

DA internist