Diensten

MSFC saddlefitting consult

Tijdens een consult overlopen we eerst wat je doet met je paard, wat voor eventuele problemen je ondervindt en wat voor zadel(s) je hebt. We overlopen alles samen en stellen gericht vragen om eventuele oorzaken van een bepaald probleem te kunnen achterhalen.

 

Daarna bekijken we eerst je paard zijn rug, controleren we op eventuele blokkades/spanningen, meten we de rug op en controleren we het zadel (vulling, rechtheid van het zadel, veiligheid...). Daarop volgend, indien het paard nergens fysiek last van heeft en het zadel ok is, controleren we de pasvorm eerst in stilstand. Indien blijkt dat het paard pijn heeft of zelfs kreupel, gaan we niet verder. 

 

Als ook dit ok blijkt te zijn, gaan we testrijden. Tijdens het rijden is het niet alleen belangrijk dat het zadel past voor het paard maar ook voor de ruiter. Indien er dus meerdere mensen met 1 paard rijden, is het belangrijk dat ook zij aanwezig zijn bij de pasconsult.

 

Tijdens een behandeling, revalidatie of les wordt het zadel ook nagekeken indien dit nodig blijkt te zijn. Ook los hiervan, kan je een zadelpasconsult boeken in Aalst of bij jou op stal.

 

Wij verkopen echter geen zadels, maar controleren met plezier je zadel op de fitting, vullen het bij en passen het aan of hervullen de kussens volledig indien dit nodig blijkt. Op deze manier kunnen we ook deze schakel aanpakken om een happy athlete te creëren. 

Compleet consult (zie sportmassage) eerste keer: 100€ excl reiskosten. 

 

 

Wil je graag je zadel laten controleren of heb je vragen?