Galactic

Uniek in België, goedgekeurde PRMe (Menorquin) dekhengst te koop. Galactic (°2016) is een 6 jarige hengst (nog nooit gedekt) met veel potentieel voor dressuur en shows. Hij is goedgekeurd voor dekdienst met maar liefst 78 punten en heeft op jonge leeftijd al meerdere kampioenschappen gewonnen op beweging en morfologie.

 

Hij kent zijn zijgangen (schouder binnen, travers, appuyementen,...) en begin passage/ enkelvoudige wissels. Aangezien hij nog jong is, wouden we hem zeker niet forceren. PRMe's zijn laatbloeiers, net als PRE's. We hebben met hem ook al 'gekkere' dingen gedaan zoals training met roofvogels en vuur, daar is hij helemaal niet van onder de indruk.

 

Wat zoeken we voor hem?

 

Galactic is een hengst, dat wil dus zeggen niet geschikt voor beginners. Hij is enorm gevoelig op lichaamstaal, dus hij heeft iemand nodig die heel duidelijk en consequent is. We zien hem graag bij iemand die ambities heeft in dressuur (MCI/WE) en/of shows.

 

Gereden is hij super aangenaam. Heel gefocust, wil graag werken, niet overdreven heet.

 

De reden van verkoop is gebrek aan tijd. We hebben hem gekocht als project paard en we wouden hem opleiden tot het volgende showpaard van mijn man. Echter hebben we hier te weinig tijd voor omdat er toch meer tijd kruipt in Caloros goed voorbereiden op de shows dan we hadden gehoopt. We rijden hem nu puur dressuurmatig door en nemen elke maand tot elke 2 weken les bij Alizée Froment met hem. Hij gaat ook niet zomaar weg.

 

Filmpjes op aanvraag.

 

Prijscategorie: D